Turta dulce cu nuca

Pentru aceasta reteta de post de turta dulce cu nuca sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, esenta de rom, cuisoare, scortisoara, nuci, ulei, bicarbonat, coaja de portocale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450g faina
  • 250g zahar
  • 1 ½ pahare apa
  • o cescuta ulei
  • o lingura bicarbonat
  • 1 pahar cu nuci
  • scortisoara
  • cuisoare
  • esenta de rom
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Se arde intr-o cratita 150g zahar, se adauga apa si se amesteca cu restul de zahar. Compozitia rezultata se toarna peste faina intr-un castron, impreuna cu o lingura de rom, uleiul, bicarbonatul, scortisoara si cuisoarele pisate. Se macina nuca si se adauda si ea, impreuna cu coaja de portocale.

Se unge o tava in care se toarna compozitia si se pune la cuptor.


Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Tort diplomat

Chec pufos

Pasca cu ciocolata

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Compot de cirese

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra,...

Compot de cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide