Turta dulce

Se macina fin grauntele, se amesteca cu mierea si cu aromele pentru turta dulce si se adauga lapte pana se formeaza aluatul. Acestea se lasa sa creasc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g seminte (secara
  • ovaz)
  • 150 g miere
  • 3 linguri arome pentru turta dulce
  • 1 dl lapte

Mod de preparare

Se macina fin grauntele, se amesteca cu mierea si cu aromele pentru turta dulce si se adauga lapte pana se formeaza aluatul. Acestea se lasa sa creasca cel putin 1 ora.

Din aceasta coca putem taia diverse forme si le putem orna. Apoi se lasa la uscat.

Se framanta coca, se presara martipan subtire(nuca de cocos), se intinde si se taie in bucati.

La coca de baza se pot adauga nuci tocate, fructe uscate, seminte etc.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide