Turnulet de bezea cu fructe

Turnulet de bezea cu fructe este o reteta de prajitura cu fructe si bezea delicioasa. Nu este greu de facut, asa ca poti realiza si tu aceasta prajitura usoara de vara.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 2 albusuri
  • * 130 g zahar pudra
  • * 80 g nuci macinate
  • * un praf de sare
  • * 350 ml frisca lichida
  • * 1 zahar vanilat
  • * fructe (coacaze
  • corcoduse)

Mod de preparare

Batem ablusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase.
Punem apoi nuca macinata si amestecam usor in bezea.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun 3 cerculete din aceasta bezea si se dau la copt la foc mic timp de aproximativ 40-45 minute.
Dupa ce s-au copt, bezelele se lasa sa se raceasca.
Intre timp mixam frisca cu zaharul vanilat.
Asezam pe un platou primul cerc de bezea, adaugam cu ajutorul posului frisca, fructele, si continuam sa asezam alternativ blatul de bezea cu frisca si fructe formand un turnulet.
Deasupra decoram cu fructe, si cateva frunzulite de menta.
Apoi putem savura!



Turnuletele de bezea cu fructe se serveste imediat sau se pastreaza separat si se asambleaza inainte de servire.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide