Pentru blat, se amesteca cu mixerul galbenusurile de ou cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat si ele cu putina sare, ca sa se bata m
Pentru blat, se amesteca cu mixerul galbenusurile de ou cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat si ele cu putina sare, ca sa se bata mai bine, se incorporeaza in compozitia de galbenus, se amesteca usor cu lingura de lemn. Faina se amesteca cu praful de cacao si se dau prin sita, apoi se pun in compozitia de oua. Pe hartie de copt, se intinde compozitia cu o grosime de 1 cm. Se coace la 180 grade C.
Se lasa piscotul sa se raceasca putin, se scoate foaia de copt si se captuseste o forma de tunel (se gaseste in magazine) cu acest piscot.
Pireul de castane se amesteca cu romul,
frisca batuta si cu gelatina topita si racita putin. Crema se pune in forma si apoi se lasa in frigider pana se intareste bine.
Cand s-a racit bine, se scoate prajitura din forma si se acopera cu o glazura de ciocolata. Se lasa din glazura 2-3 linguri deoparte. Din pireul de castane se face cateva inimi, pe care se pune glazura si cand sunt uscate, se pune peste prajitura.
Prajitura se taie felii, numai atunci cand o servim, se pune alaturi si un bol cu frisca batuta.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post