Tunel cu stafide si castane

Captusim o tava cu model de aluminiu cu folie si o taiem roata. Scoatem folia, o intindem si punem pe ea pireul de castane astfel incat sa fie la acee

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ pireu de castane
  • 3 dl frisca
  • 2
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 lingura praf de gelatina
  • ½ pachet de stafide
  • ½ rom sau aroma de roma
  • 1 glazura pentru tort
  • 1 foaie de piscot subtire

Mod de preparare

Captusim o tava cu model de aluminiu cu folie si o taiem roata. Scoatem folia, o intindem si punem pe ea pireul de castane astfel incat sa fie la aceelasi nivel. Asezam pireul impreuna cu folia in tava. Pentru umplutura batem frisca si inainte sa devina tare adaugam 2,5 linguri de zahar pudra. Adaugam stafidele inmuiate in rom (sau aroma de rom dizolvata in apa) si gelatina dizolvata in 3 cl de apa calda. Turnam crema in tava si punem la rece. Dupa 20 de minute, cand incepe sa se intareasca, acoperim crema cu piscotul decupat dupa forma. Lasam la rece jumatate de ora, apoi o rasturnam. Indepartam folia, lasam la odihnit si glazuram cu ciocolata.
Alte retete prajituri

Prajitura cu visine

Tarta fructe

Tiramisu original

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert fursecuri cu musli, fara zahar

Daca tot am avut norocul de a degusta cerealele celor de la Green Sugar, m-am gandit sa pregatesc cateva fursecuri cu musli,...

Desert fursecuri cu musli, fara zahar
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala