Tunel cu stafide si castane

Captusim o tava cu model de aluminiu cu folie si o taiem roata. Scoatem folia, o intindem si punem pe ea pireul de castane astfel incat sa fie la acee

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ pireu de castane
  • 3 dl frisca
  • 2
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 lingura praf de gelatina
  • ½ pachet de stafide
  • ½ rom sau aroma de roma
  • 1 glazura pentru tort
  • 1 foaie de piscot subtire

Mod de preparare

Captusim o tava cu model de aluminiu cu folie si o taiem roata. Scoatem folia, o intindem si punem pe ea pireul de castane astfel incat sa fie la aceelasi nivel. Asezam pireul impreuna cu folia in tava. Pentru umplutura batem frisca si inainte sa devina tare adaugam 2,5 linguri de zahar pudra. Adaugam stafidele inmuiate in rom (sau aroma de rom dizolvata in apa) si gelatina dizolvata in 3 cl de apa calda. Turnam crema in tava si punem la rece. Dupa 20 de minute, cand incepe sa se intareasca, acoperim crema cu piscotul decupat dupa forma. Lasam la rece jumatate de ora, apoi o rasturnam. Indepartam folia, lasam la odihnit si glazuram cu ciocolata.
Alte retete prajituri

Prajitura cu visine

Tarta fructe

Tiramisu original

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors