Triunghiuri cu alune

Faina+apa+praful de copt+zahar tos+zahar vanilinat+oul+untul se amesteca bine. Aluatul se intinde pe masa si se impatureste in doua, netezind cu maini

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 225g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 ou
  • 1 lingura apa
  • 100g unt
  • 3 linguri gem caise
  • 150g unt
  • 125g zahar
  • 1 plic vanilie
  • 3 linguri apa
  • 300g alune
  • 1 plic Glazura de ciocolata

Mod de preparare

Faina+apa+praful de copt+zahar tos+zahar vanilinat+oul+untul se amesteca bine. Aluatul se intinde pe masa si se impatureste in doua, netezind cu mainile. Se intinde pe o tava unsa si se da la cuptor 30-40 minute. Se unge aluatul cu gem de caise.

Umplutura: untul, zaharul tos, cel vanilat si apa se incalzesc usor, se amesteca continuu pana se dizolva dupa care se adauga alunele macinate si se lasa la racit. Se intinde uniform umplutura pe aluat

Se da la copt la2-3 trepte aprox. 180 de grade timp de 25-30 min.

Dupa aia se taie triunghiuri, se prepara glazura si se inmoaie colturile.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors