Triunghiuri cu alune

Faina+apa+praful de copt+zahar tos+zahar vanilinat+oul+untul se amesteca bine. Aluatul se intinde pe masa si se impatureste in doua, netezind cu maini

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 225g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 ou
  • 1 lingura apa
  • 100g unt
  • 3 linguri gem caise
  • 150g unt
  • 125g zahar
  • 1 plic vanilie
  • 3 linguri apa
  • 300g alune
  • 1 plic Glazura de ciocolata

Mod de preparare

Faina+apa+praful de copt+zahar tos+zahar vanilinat+oul+untul se amesteca bine. Aluatul se intinde pe masa si se impatureste in doua, netezind cu mainile. Se intinde pe o tava unsa si se da la cuptor 30-40 minute. Se unge aluatul cu gem de caise.

Umplutura: untul, zaharul tos, cel vanilat si apa se incalzesc usor, se amesteca continuu pana se dizolva dupa care se adauga alunele macinate si se lasa la racit. Se intinde uniform umplutura pe aluat

Se da la copt la2-3 trepte aprox. 180 de grade timp de 25-30 min.

Dupa aia se taie triunghiuri, se prepara glazura si se inmoaie colturile.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide