Triplu de ciocolata

1.a) Primul strat: 170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur. b) Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70 ml. lapte. c) Se adaug

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PRIMUL STRAT:
  • 170 g ciocolata menaj
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • AL II-lea STRAT:
  • 340 gr. ciocolata alba
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • AL III-lea STRAT:
  • 280 gr. ciocolata cu lapte
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • BEZEA:
  • 2 albusuri de ou
  • 160 gr. zahar
  • 3 linguri de alune
  • 1 lingura de amidon

Mod de preparare

1.a) Primul strat: 170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur.

b) Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70 ml. lapte.

c) Se adauga gelatina dizolvata peste ciocolata, se amesteca bine, iar cand amestecul e rece se adauga 200 gr. frisca batuta.

2.A) Al- II-lea strat se face la fel numai ca se adauga 340 gr. ciocolata alba in loc de ciocolata menaj. Celelalte cantitati se pastreaza.

3. Al-III-lea strat: se face ca mai sus dar se adauga 280 gr. ciocolata cu lapte.

4. Straturile de ciocolata se fac pe rand. Se rastoarna in tava inalta tapetata cu folie. Dupa ce primul strat sta o ora la rece, se adauga urmatorul; dupa alta ora cel de-al III-lea cand se lasa 6 ore la frigider.

5. a) Bezeaua: 2 albusuri se bat bine cu 160 gr. zahar, se adauga 3 linguri alune si 1 lingura de amidon.

b) Se intinde bezeaua pe o foaie de copt, in strat subtire si se lasda la foc mic sa se usuce.

c) Se scoate de pe foaie si se rup bucati de bezea care se vor aseza peste prajitura.

Prajitura se taie cu un cutit cald.


Se rastoarna pe platoru. Se taie in patrate care vor fi pudrate cu cacao si ornate cu bezea.

Pofta buna!

Reteta Triplu de ciocolata propusa de alessia antonia

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Mini-pizza - Irezistibil de gustoasă

  Andra Mihail ne îmbie cu rețeta ei de pizza cu un aluat grozav de casă și topping pentru toate gusturile....

Mini-pizza - Irezistibil de gustoasă
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide