Trigoane de miere si brinza de vaci

Se dizolva mierea si untul pe foc moale, se adauga brinza de vaci framintata si se amesteca bine. Adaugam galbenusurile, coaja rasa de lamiie, scortis

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr. miere
  • 150 gr. faina
  • 150 gr. zahar
  • 150 gr. brinza de vaci
  • 100 gr. unt
  • un virf cutit scortisoara
  • coaja rasa de la 1/2 lamiie
  • 5g bicarbonat de amoniu
  • gem de capsuni
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Se dizolva mierea si untul pe foc moale, se adauga brinza de vaci framintata si se amesteca bine. Adaugam galbenusurile, coaja rasa de lamiie, scortisoara, bicarbonatul de amoniu si omogenizam bine toata compozitia. Se rastoarna pe o planseta, in faina si framintam un aluat moale. Se intinde o foaie mai subtire, din care taiem cu rozeta patrate de 8-10cm marime. In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita de gem, se indoaie in forma de triunghi si se lipesc marginile prin presare, ca sa nu se scurga gemul la copt. Trigoanele se ung cu ou batut si se coc la foc iute, in cuptorul incins Se presara cu zahar.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors