Pentru pregatirea blatului se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilinat. Se inglobeaza ouale pe rand, la intervale de doua minute. Se adauga fa
Pentru pregatirea blatului se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilinat. Se inglobeaza ouale pe rand, la intervale de doua minute. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu praful de budinca, alternand cu laptele si se omogenizeaza. Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace cca. 25 minute in cuptorul incins la 175 C.Se rastoarna pe un gratar. Se desprinde hartia de pe fundul blatului si se lasa la racit.
Crema:
Laptele se da in fiert cu zaharul vanilinat. Galbenusurile se bat cu zaharul tos si se adauga usor laptele apoi se pun pe foc si se incalzesc fara sa fiarba.
Se inglobeaza gelatina hidratata 10 minute in apa rece si dizolvata apoi.Se pune apa de roze si sucul de lamaie.
Vasul cu crema se aseza intr-un vas cu apa rece si se amesteca pana se raceste. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta. Se aseaza crema pe blat si se niveleaza. Se foloseste un "corset" de inox.
Se da la rece doua ore, apoi urmeaza pregatirea petalelor de trandafir pentru ornare.
Ornarea:
petale de trandafiri nestropiti, suc de lamaie, albus de ou, zahar tos. Petalele de trandafir se tavalesc mai intai prin suc de lamaie, apoi prin albus batut si in final, prin zahar. Se lasa sa se usuce bine.
Prajitura se marcheaza in bucati, care se orneaza fiecare in parte cu petale de trandafiri.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post