Trandafiri pe zapada

Pentru pregatirea blatului se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilinat. Se inglobeaza ouale pe rand, la intervale de doua minute. Se adauga fa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 5 plicuri zahar vanilinat
  • 200 g faina
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar tos
  • 1 lingura apa de roze
  • zeama de la o lamaie
  • 350 ml frisca
  • ORNARE:
  • petale de trandafiri nestropiti
  • suc de lamaie
  • albus de ou
  • zahar tos

Mod de preparare

Pentru pregatirea blatului se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilinat. Se inglobeaza ouale pe rand, la intervale de doua minute. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu praful de budinca, alternand cu laptele si se omogenizeaza. Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace cca. 25 minute in cuptorul incins la 175 C.Se rastoarna pe un gratar. Se desprinde hartia de pe fundul blatului si se lasa la racit.

Crema:

Laptele se da in fiert cu zaharul vanilinat. Galbenusurile se bat cu zaharul tos si se adauga usor laptele apoi se pun pe foc si se incalzesc fara sa fiarba.

Se inglobeaza gelatina hidratata 10 minute in apa rece si dizolvata apoi.Se pune apa de roze si sucul de lamaie.

Vasul cu crema se aseza intr-un vas cu apa rece si se amesteca pana se raceste. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta. Se aseaza crema pe blat si se niveleaza. Se foloseste un "corset" de inox.

Se da la rece doua ore, apoi urmeaza pregatirea petalelor de trandafir pentru ornare.

Ornarea:

petale de trandafiri nestropiti, suc de lamaie, albus de ou, zahar tos. Petalele de trandafir se tavalesc mai intai prin suc de lamaie, apoi prin albus batut si in final, prin zahar. Se lasa sa se usuce bine.


Prajitura se marcheaza in bucati, care se orneaza fiecare in parte cu petale de trandafiri.

Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala