Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi se pun si 50g nuca de cocos+ 100g mac si la sfarsit 4 linguri
Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi se pun si 50g nuca de cocos+ 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Se lasa la cuptorul bine incins in prealabil, timp de 15-20 min la temperatura medie.
Crema : 8 galbenusuri + 8 linguri de zahar se freaca bine. Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie.
Se fierbe compozitia la bain-marie pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece se adauga 300g de margarina sau unt. Crema se intinde uniform peste blat.
Deasupra cremei se aseaza biscuiti cu cacao unul langa altul acoperind toate suprafata blatului.
Peste biscuiti se toarna ciocolata topita.
Reteta Tosca, prajitura delicioasa cu mac a fost propusa de Dany B
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post