Am taiat prunele in patru, am presarat peste ele scortisoara si putin zahar pudra, le-am lasat deoparte si m-am apucat de aluat. Se amesteca zaharul
Am taiat prunele in patru, am presarat peste ele scortisoara si putin zahar pudra, le-am lasat deoparte si m-am apucat de aluat.
Se amesteca zaharul + zaharul vanilat + zaharul cu portocala + cele 5 linguri apa, pe foc, pana se topeste si se face un sirop.
Se bat albusurile spuma si se adauga siropul fierbinte in albusuri, in fir subtire, treptat, batandu-le bine in continuare. Se adauga apoi pe rand galbenusurile, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. (eu le-am batut cu mixerul pana la sfarsit).
Am tapetat (unt/faina) o forma de tort de 28 cm, am turnat aluatul si apoi deasupra am aranjat prunele (cu taietura in sus).
Aluatul a iesit mai moale. Am copt la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, cca 35 minute dar stiti si voi ca depinde de cuptor.
Cand a fost gata, l-am scos, l-am lasat vreo jumate de ora dupa care l-am rasturnat, pudrat, gustat si savurat.
Excelent, pufos, dulce-acrisor, parfumat, pufos si iar pufos.
Pofta buna!
Reteta Tort/prajitura cu prune si scortisoara a fost propusa de Geomy pe forum culinar.ro
Alte retete cu prune gasiti aici:
Semitarta cu prune,
Galuste cu prune,
Prajitura cu prune rasturnata
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala