Am taiat prunele in patru, am presarat peste ele scortisoara si putin zahar pudra, le-am lasat deoparte si m-am apucat de aluat. Se amesteca zaharul
Am taiat prunele in patru, am presarat peste ele scortisoara si putin zahar pudra, le-am lasat deoparte si m-am apucat de aluat.
Se amesteca zaharul + zaharul vanilat + zaharul cu portocala + cele 5 linguri apa, pe foc, pana se topeste si se face un sirop.
Se bat albusurile spuma si se adauga siropul fierbinte in albusuri, in fir subtire, treptat, batandu-le bine in continuare. Se adauga apoi pe rand galbenusurile, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. (eu le-am batut cu mixerul pana la sfarsit).
Am tapetat (unt/faina) o forma de tort de 28 cm, am turnat aluatul si apoi deasupra am aranjat prunele (cu taietura in sus).
Aluatul a iesit mai moale. Am copt la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, cca 35 minute dar stiti si voi ca depinde de cuptor.
Cand a fost gata, l-am scos, l-am lasat vreo jumate de ora dupa care l-am rasturnat, pudrat, gustat si savurat.
Excelent, pufos, dulce-acrisor, parfumat, pufos si iar pufos.
Pofta buna!
Reteta Tort/prajitura cu prune si scortisoara a fost propusa de Geomy pe forum culinar.ro
Alte retete cu prune gasiti aici:
Semitarta cu prune,
Galuste cu prune,
Prajitura cu prune rasturnata
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post