Tort cu prune si cocos

Batem untul, zaharul si galbenusurile, amestecam faina cu cacao, migdalele si praful de copt. Le amestecam. Turnam aluatul intr-o forma de tort unsa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 15 dkg unt
  • 15 dkg zahar
  • 3 linguri cacao
  • 7
  • 5 – 7
  • 5 dkg fulgi de cocos
  • fulgi de migdale
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 15 dkg gem de prune
  • 4 dl
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic jeleu pentru tort

Mod de preparare

Batem untul, zaharul si galbenusurile, amestecam faina cu cacao, migdalele si praful de copt. Le amestecam. Turnam aluatul intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina si il coacem in cuptorul pre-incalzit, lasam sa se raceasca. Amestecam gemul de prune cu jumate din , restul frecam cu intaritorul si zaharul vanilat pana obtinem o spuma tare, incorporam de gem de prune. Intindem pe aluatul obtinut, si punem la frig pentru 1-2 ore. Jeleul de tort il preparam dupa instructiuni, si il intindem deasupra tortului si punem din nou la rece.

Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Cremsnit

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors