Tiramisu reţetă reinterpretata
1. Toarna crema de whiskey in expresso. Expresso trebuie sa fie foarte concentrat si racit. Daca nu ai expresor, o cana de cafea concentrata e la fel de buna... vreo 3 linguri de cafea la o cana.
2. Cu ajutorul unui mixer bate frisca, iar spre final adauga zaharul pudra. Smantana de frisca trebuie sa fie foarte rece pentru a nu se taia.
3. Separat, bate si branza mascarpone, adauga extractul de vanilie si coaja de portocala, si apoi o incorporeaz-o in frisca. In varianta pentru copii, inlocuieste expresso-ul cu cacao cu lapte si nu mai pune crema de whisky.
4. ia biscuitii amaretti si tavaleste-i putin prin amestecul de espresso cu crema de whiskey.
5. la baza pahatului intra 3-4 biscuiti, apoi pune crema, cacao, inca 3-4 biscuiti si iar crema.
Ultimul strat va avea cacao pudra si ceva ciocolata neagra, rasa pe deasupra;
lasa-l 2 ore la frigider.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post