Tiramisu reţetă originala

Tiramisu reţetă originala Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga Mascarpone, lichiorul si gelatina, se bat pana devine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma si ap

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g piscoturi Savoiardy
  • 500 g crema Mascarpone
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 10 linguri lichior Amaretto
  • 1 ceasca cafea pregatita foarte concentrat si amesctecata cu zahar
  • 10 g gelatina praf
  • cacao pentru presarat desupra

Mod de preparare

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga Mascarpone, lichiorul si gelatina, se bat pana devine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma si apoi se amesteca cu crema obtinuta anterior. Cafeaua racita in prealabil se pune intr-o farfurie, si apoi piscoturile unul cate unul se tin, dar foarte putin in cafea si apoi se aseaza in tava. Se aseaza apoi jumatate din crema, apoi inca un rand de piscoturi si iar crema. Se da la frigider 3 ore dupa care se presara cu cacao deasupra.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Covrigi de casa

Am urmat reteta lui Laurici https://www.bucataras.ro/retete/covrigi-de-casa-cu-seminte-71430.html eliminand semintele cu care...

Covrigi de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide