Tiramisu la pahar

Usor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 pișcoturi cu cacao
  • 200 ml cafea neagră
  • 100 gr ciocolată
  • 100 gr smântână lichidă
  • 100 gr mascarpone
  • 50 gr zahăr pudră
  • 50 ml amaretto
  • 300 gr smântână grasă
  • cacao

Mod de preparare

Aceasta varianta este fără ouă. Dacă doriți, puteți pregăti crema în funcție de gustul vostru.

Se pregătește o cafea neagră (intensa, fără zahăr).

Se topește ciocolata impreuna cu smântâna lichidă. Se omogenizează, apoi lasa la temperat.

Smântâna se mixează bine până devine pufoasă și aerată. Se adaugă zahărul, se mixează bine, apoi se adaugă brânza mascarpone. La final, se adaugă lichiorul. Se omogenizează.

Se pregătesc 6 forme potrivite, preferabil din sticlă.

Se rup și se pun câte 2 pișcoturi în fiecare pahar. Se însiropează bine cu cafea. Urmează un strat de cremă de ciocolată.

Crema de brânză se pune într-un poche și se spriteaza în fiecare pahar. Se pudrează cu cacao.

Se dau la rece până la servire.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce