Tiramisu reţetă cu frisca

Tiramisu reţetă cu frisca Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase, amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Piscoturi Savoiardi Balocco
  • 225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu)
  • 225 g frisca Hulala
  • 5 galbenusuri
  • 1 albus ou batut spuma
  • 150 g zahar
  • 1 paharel lichior sau rom dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • cacao ptr. pudrare
  • ness pentru inmuiat piscoturile
  • ex:o ceasca de apa rece - o ligurita de ness

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase, amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, frisca batuta spuma, albusul deasemenea spuma si in fine lichiorul , esenta de rom si zaharul vanilat. Se amesteca pana la omogenizare. Intr-o tava se aseaza un strat crema de mai sus, un strat piscoturi insiropati pe ambele parti, un alt strat de crema , un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.
Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu e si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Muffins cu oua de ciocolata

  Senzatie cu ciocolata! Numai bune de pus pe masa pascala...le recomand din toata inima, pline ochi de ciocolata cu o...

Muffins cu oua de ciocolata
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide