Pentru Tiramisu reţetă originala , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma; treptat se adauga zaharul si se continua baterea.
Pentru Tiramisu reţetă originala se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma; treptat se adauga zaharul si se continua baterea. Galbenusurile se amesteca cu super crema Mascarpone. Albusurile batute spuma cu zahar se adauga peste super crema amestecata cu galbenusuri; se amesteca totul lejer. Se pregateste cafeaua la filtru (sau la ibric) si se strecoara, se adauga coniac sau rom si lapte. Piscoturile se aseaza unul langa altul, se intinde crema rezultata in strat gros de cca 1 cm; peste rema se aseaza inca un rand de piscoturi umezite in sirop, se intinde un strat de crema, se uniformizeaza prajitura si se lasa la rece cateva ore.
Cand prajitura tiramisu se serveste se portioneaza dupa dorinta si se cerne cacao.
Aceasta prajitura a aparut de putin timp in tara noastra (provine din Italia), este de exceptie, satisfacand si cele mai exigente gusturi.
Tiramisu cu cafea si cognac se serveste rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post