Tiramisu reţetă originala cu frisca este o reteta clasica italiana de dulce, care se face foarte usor si care va este la indemana oricand aveti pofta de ceva dulce.
Mai intai facem cafeaua, cam 3-4 cani, fara zahar, la expresor, filtru sau ibric, nu conteaza. Daca o faceti la ibric, cand e gata puneti 2-3 stropi de apa sa se lase zatul. Cafeaua se lasa la racit.
Se separa ouale. Albusurile se bat foarte bine la mixer si cand sunt inchegate adaugam treptat praful de frisca. Se mixeaza foarte bine pana obtinem o frisca consistenta.
Separat, crema de branza mascarpone se freaca bine cu zaharul cu ajutorul unei linguri de lemn pana cand acesta se topeste. Apoi adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta de rom si amestecam pana la omogenizare.
Compozitia obtinuta o amestecam cu frisca facuta mai devreme pana cand se omogenizeaza.
Cand cafeaua s-a racit, luam cate un piscot si il inmuiem putin in cafea (dar nu foarte tare, pentu a nu se rupe) si asezam un strat de piscoturi intr-un vas de yena sau intr-o tava mai inalta. Dupa ce am facut primul strat de piscoturi inmuiate in cafea, punem o treime din compozitia de frisca si mascarpone.Aceasta se intinde bine cu dosul lingurii. Apoi mai punem, identic, inca 2 straturi de piscoturi si compozitie. Din cantitatile de mai sus veti reusi sa puneti 3 straturi intr-un vas de yena de marime medie, ca acela din imagini.
La final radem ciocolata amaruie deasupra.
Se da la frigider 3-4 ore pentru a se intari crema, dupa care se poate servi.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Tiramisu se serveste rece, ca desert
Optional se poate orna cu 2-3 linguri de cacao presarate printr-o sita.
Mie imi place tigaia asta wok ca este incapatoare, asa ca azi am pus de-o varza cu carnati, asa pe repede inainte....
Varza cu carnati in tigaia wokReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce