Tiramisu cu ciocolata este o variatiune delicioasa a celebrului desert Tiramisu, pornind initial de la reţeta originala, nu am niciun dubiu ca odata ce o incercati o s-o repetati. Ca orice reteta de tiramisu si aceasta se pregateste foarte usor.
Dizolvam mai intai ness-ul cu apa fierbinte intr-o cescuta, lasam la racit.
Batem frisca lichida. Eu am nimerit o frisca de nu vroia deloc sa se bata, mi-a facut o multime de nervi.
Batem si mascarponele impreuna cu laptele condensat pana devine o crema.
Adaugam si ness-ul rece si amestecam.
Topim ciocolata amaruie si o turnam incet in crema de mascarpone, amestecam pana se omogenizeaza bine. Adaugam si frisca peste si amestecam. Crema rezultata, o dam la rece:).
In cafeau rece am pus 2 linguri de Amaretto , mmm.. ce bine miroase.
Incepem sa asamblam, asezam un strat de piscoturi pe un platou, le insiropam cu cafea si intindem crema. Repetam pana terminam piscoturile si crema.
Decoram cu cioco razuita, la mine cu cacao amaruie. Se da la rece pentru 5 ore.
Am fost foarte incantata de noua reteta, chiar imi doream sa incerc si altceva. E pe gustul meu, cu cioco multa si cafea Sper si voua sa va placa!
Reteta de tiramisu cu ciocolata a fost propusa de Aliza pe forum culinar.
Serviti tiramisu cu ciocolata de la rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post