Tiramisu reţetă originala,cu frisca

Tiramisu reţetă originala Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra si zaharul vanilinat. Adaugam mascarpone si amestecam in continuare. Sepa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g piscoturi
  • 200 g zahar pudra
  • 6 oua
  • 500 g mascarpone
  • 1/4 frisca lichida
  • cacao
  • rom
  • 3 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra si zaharul vanilinat. Adaugam mascarpone si amestecam in continuare.

Separat se bat spuma albusurile si se amesteca cu frisca batuta. Adaugam si rom in functie de preferinte.

Amestecam compozitiile facute din galbenusuri si albusuri de jos in sus ca sa nu stricam pufosul albusurilor.

Se face cafea la filtru, in care se mai poate pune rom. Fiecare piscot se introduce pe jumatate in cafea-pe orizontala.

Pe fundul tavii se aseaza un strat de crema, apoi un rand de piscoturi cu partea inmuiata in cafea in sus.

Continuam cu crema, un rand de piscoturi, iar crema si teminam cu piscoturi.

La final se imbraca cu crema si se presara cacao.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu nuci si stafide

E perfect langa o cana cu lapte sau servit dimineata langa cafeluta preferata! Ca la bucatarasi acasa

Chec cu nuci si stafide
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide