Tiramisu reţetă cu frisca

Tiramisu reţetă cu frisca Puneti piscoturile in cuptor la 160 grade pentru 5 minute. Se face crema intii si se baga la frigider. Se bat pe rind albusul + 1/3 de zahar, cu acela

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 44-48 de piscoturi
  • cacao
  • Sirop: 180 ml de apa
  • 180 ml de lapte
  • 120 ml de liquier de cafea sau cacao
  • 50 ml de rom (alcol nu esenta)
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 lingura de sirop de cicolata sau ciocolata topita
  • Crema: 450 gr. de mascarpone
  • 450 gr de frisca lichida
  • 3 albusuri de ou
  • 1 cana de zahar
  • vanile esenta
  • 30 ml de lichior de cafea sau cacao

Mod de preparare

Puneti piscoturile in cuptor la 160 grade pentru 5 minute. Se face crema intii si se baga la frigider. Se bat pe rind albusul + 1/3 de zahar, cu acelasi mixer se bate apoi frisca + 1/3 de zahar si ultima data se bate brinza + 1/3 de zahar + vanilia + lichiorul pina ce zaharul se topeste.

Se unesc cele trei si se da la frigider.

Daca nu vreti albusuri, renuntati si folositi zaharul in masuri egale pentru frisca si brinza, e bine oricum si cantitatea ramine aceeasi. Pentru sirop se pun toate lichidele intr-un vas si se incalzeste foarte putin. Se aseaza primul strat de piscoturi in tava, acestea se insiropeaza uniform cu exact jumatatea de lichide. Nu le bagati pe rind in lichid ci turnati lichidul peste ele foarte putin cite putin fiind atent sa se insiropeze toate. Se pune intr-o strecuratoare de ceai o lingurita de cacao si se presara peste piscoturi atit cit sa fie un strat foarte fin.

Se ia 1/3 de crema si se aseaza cu grija pe toata suprafata piscoturilor avind grija sa se atinga marginea tavii pentru ca jumatatea cealata de lichid sa nu se scurga la stratul de jos. Se aseaza si celalalt strat de piscoturi si se insiropeaza cu restul de lichid. Se pudreaza din nou cu cacao apoi se acopera cu restul de crema. Se niveleaza foarte frumos si se presara din plin cu cacao pe toata suprafata. Se tine la frigider peste noapte.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors