Pentru terina de fructe cu sos de vanilie aveti nevoie de vin rosu, gelatina, pepene galben, pere si scortisoara.
Pentru terina de fructe cu sos de vanilie, se pun la fiert vinul cu mirodeniile, apoi se adauga pepenele sau perele taiate in patru sau sase felii lunguiete, se da un clocot bun, apoi se scot si se adauga gelatina. Intr-un vas dreptunghiular sau intr-o tava de chec, se pune folie de nylon, se aseaza pepenele sau perele in rand, apoi se pune putin vin, iar pere si vin, pana se termina. Se dau la frigider timp de o jumatate de ora. Sosul se face din 500 ml lapte, care se fierb cu 150 g zahar, iar cand clocoteste se adauga 3 galbenusuri frecate cu o lingura de zahar. Amestecam continuu pana se ingroasa, dam deoparte si adaugam 2 plicuri de vanilie.
Dupa ce s-a intarit, terina de fructe cu sos de vanilie, se rastoarna pe o tava, se taie felii, se aseaza pe farfurii si se orneaza cu felii de portocala si capsuni din dulceata sau afine puse pe sosul de vanilie.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post