Se unge cu ulei o tigaie de aprox. 22x11x 6cm. Se tapeteaza cu folie alimentara apoi se asaza pe fund un strat de hartie pentru copt. Se topeste cioc
Se unge cu ulei o tigaie de aprox. 22x11x 6cm. Se tapeteaza cu folie alimentara apoi se asaza pe fund un strat de hartie pentru copt.
Se topeste ciocolata alba in bain-marie si se lasa sa se racoreasca putin.
Se bat cu mixerul 200ml de frisca pana devine batoasa. Se da deoparte pana se prepara stratul negru.
Se topeste ciocolata neagra pe bain-marin apoi se indeparteaza de sursa de caldura si se lasa la racorit aprox. un minut. Incetul cu incetul, se amesteca
restul de frisca lichida in ciocolata topita pana se omogenizeaza si se ingroasa.
Se bat albusurile bine, se adauga pentru inceput o
treime din ele in crema obtinuta, pana se subtiaza, apoi se incorporeaza intreaga cantitate.
Pentru a pregati terina, se toarna jumatate din amestecul negru intr-o forma de chec si se netezeste suprafata.
Se adauga amestecul alb si se netezeste, iar deasupra restul de amestec negru, avand grija sa nu se strice
stratul de mijloc.
Se acopera si se da la rece pentru cel putin 2 ore.
Se scoate pe o farfurie prin intoarcerea formei in care a fost pregatita, ajuntandu-va de marginile foliei.
Se indeparteaza total folia alimentara si hartia pentru copt.
Alte retete recomandate:
Ciocolata de casa
Negresa de post
Crema de zahar ars
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post