Tavalita colorata

Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 2 cani cu zahar
  • o cana ulei
  • un praf de copt
  • 4 cani faina
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 2 cani zahar
  • 2 cani apa
  • un pachet margarina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Glazura:

Se pun pe foc margarina, zaharul, cacaua si apa, si se dau in cateva clocote pana se ingroasa putin. Se opreste focul si se pune esenta.

Dupa ce se raceste blatul, se taie in patrate. Fiecare patrat se tavaleste prin glazura de cacao si apoi prin nuca de cocos (sau prin nuci macinate).


Se aseaza pe o farfurie la distanta una de alta si nesuprapuse, pana se intareste glazura. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide