Tarte cu struguri

Se pune faina pe planseta, se face o adancitura si se adauga zaharul, sarea, apa, oul si untul, frecat inainte. Se framanta bine aluatul, se aduna in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 lingura apa rece
  • 1 ou
  • 90 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr boabe struguri
  • sirop din dulceata

Mod de preparare

Se pune faina pe planseta, se face o adancitura si se adauga zaharul, sarea, apa, oul si untul, frecat inainte. Se framanta bine aluatul, se aduna in forma de minge si se lasa sa se odihneasca 2 ore. Se ung cu unt formele pentru tarte mici. Se intinde o foaie de 5 mm grosime, se taie rondele putin mai mari decat formele si se preseaza aluatul in ele. Se inteapa aluatul cu o furculita, se acopera cu o hartie si se pun cateva boabe de fasole ca sa-l apese. Se coc tartele in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Cand sunt gata, tartele se scot din forme, se pun pe un platou si se

umplu cu boabe de struguri peste care se toarna sirop din dulceata,

dupa gust.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu mere si crema de branza

Budinca de orez cu mere

Tort de mere

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors