Se pune faina pe planseta, se face o adancitura si se adauga zaharul, sarea, apa, oul si untul, frecat inainte. Se framanta bine aluatul, se aduna in
Se pune faina pe planseta, se face o adancitura si se adauga zaharul, sarea, apa, oul si untul, frecat inainte. Se framanta bine aluatul, se aduna in forma de minge si se lasa sa se odihneasca 2 ore. Se ung cu unt formele pentru tarte mici. Se intinde o foaie de 5 mm grosime, se taie rondele putin mai mari decat formele si se preseaza aluatul in ele. Se inteapa aluatul cu o furculita, se acopera cu o hartie si se pun cateva boabe de fasole ca sa-l apese. Se coc tartele in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Cand sunt gata, tartele se scot din forme, se pun pe un platou si se
umplu cu boabe de struguri peste care se toarna sirop din dulceata,
dupa gust.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu mere si crema de branza
Budinca de orez cu mere
Tort de mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post