Tarte cu fructe

Se prepara un aluat din ingredientele indicate. Se pune faina intr-un vas, se face loc in mijloc si se pun ouale, uleiul, zaharul, iaurtul si praful

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 100 g ulei
  • 100 g zahar
  • 2linguri iaurt
  • 1/2 pachet praf de copt
  • Garnitura:
  • 1 l apa
  • 1/2 kg caise
  • 300 g zahar
  • 10 foi de gelatina
  • vanilie

Mod de preparare

Se prepara un aluat din ingredientele indicate. Se pune faina intr-un vas, se face loc in mijloc si se pun ouale, uleiul, zaharul, iaurtul si praful de copt. Se amesteca bine si se framanta un aluat care se lasa 30 de minute la odihnit. Se spala caisele, se scot samburii, se taie in doua si se pun la fiert cu apa si 10 linguri de zahar. Se fierb caisele pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Se intinde o foaie de aluat de 5 mm grosime, se taie rondele si se imbraca in aluat formele mici pentru tarte. Se asaza peste aluat caisele si se pun tartele la cuptor. Se coc la foc potrivit timp de 30 de minute. Se fierbe 30 de minute lichidul ramas de la caise cu gelatina inmuiata inainte in apa rece. Cand s-a racit siropul, se toarna peste tartele scoase din cuptor si se lasa pana se incheaga.

Se servesc calde sau reci.

Alte retete recomandate:

Tarta cu caise

Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca

Bombe cu visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors