Tarte cu crema de ciocolata si zmeura

Tartele cu crema de ciocolata si zmeura sunt un desert mai usor de realizat decat va imaginati. Tarta cu ciocolata completata de aroma proaspata a zmeurei este un desert de vara delicios.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluatul de tarta:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 6 linguri apa
  • 1 lingurita pudra vanilie
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 ou
  •  
  • pentru sosul de zmeura:
  • 200 gr zmeura
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri apa
  •  
  • pentru crema de ciocolata
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2-3 pastai cardamon
  •  
  • pentru decor:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita ness
  • 100 gr zmeura
  • cateva frunzulite de menta

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam pudra de vanilie amestecata cu esenta.
Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute.
Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine maleabil si intindem o foaie. Decupam 6 cercuri cu ajutorul unei forme.
Intindem cercurile de aluat in forma de tarte presand cu mana ca sa acopere toata suprafata. Nu este necesar sa ungeti formele. Inteati cu o furculita aluatul ca sa nu se umfle la copt.
Dam la cuptor pentru 15-20 minute, pana sunt rumenite usor.

Punem zmeura impreuna cu zharul si apa intr-o craticioara pe foc si lasam pana da in clocot. Trebuie sa aibe consistenta unui sos. Nu il lasati foarte mult fiindca se va transforma in dulceata.
Punem sosul de zmeura fierbinte in cojile de tarta si le lasam deoparte sa se raceasca.

Punem ciocolata rupta cubulete impreuna cu frisca lichida si pastaile de cardamon strivite usor intre degete intr-un vas la bain marie pana se topeste ciocolata (eu am folosit un aparat special pentru topit ciocolata)
Cand s-a topit ciocolata si compozitia este omogena indepartam pastaile de cardamon.
Dam compozitia de ciocolata la frigider pentru aproximativ o ora ca sa se intareasca. Daca
va grabiti o puteti lasa 15 minute in congelator. Scoatem ciocolata dupa ce s-a intarit si mixam compozitia pana devine ca o crema.

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana devin cremoase. Punem pe foc la baie de aburi si mestecam continuu pana se transforma intr-o crema groasa.
Lasam crema de galbenusuri sa se raceasca si apoi o incorporam in crema de ciocolata.
Punem crema intr-un sprit si umplem tartele cu crema.
Topim ciocolata la baie de aburi si o punem apoi in formele inimioare. Dam la rece si dupa ce se intaresc le scoatem.
Decoram fiecare tarta cu cate o inimioara de ciocolata si presaram desupra nessul.
Ornam cu zmeura si frunzulite de menta. 


produs preferat: http://shabbychicshop.ro/trandafir/22-farfurie-cafea-trandafir-vanilia.html


Dam tartele cu ciocolata si zmeura la rece cel putin o ora si apoi servim.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors