Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme de tarta (aprox. 10x3 cm)
Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme de tarta (aprox. 10x3 cm).
Se inlatura excesul de aluat cu ajutorul unui sucitor cu care se niveleaza marginile.
Se lasa sa se intareasca in frigider aprox. 30 de minute. Se infasoara in hartie pentru copt si se coace pe o tava aprox. 15 minute.
Se indeparteaza hartia si se mai lasa la cuptor aprox. 3-5 minute, pana aluatul capata o textura aurie, de biscuit.
Intre timp se topesc pe bain-marin ciocolata si frisca amestecate cu alcool.
Ouale, galbenusul si zaharul se bat pana se transforma
intr-o spuma.
Se incorporeaza ciocolata topita si mare parte din cantitatea de nuci.
Se imparte amestecul de ciocolata in forme si se presara cu restul de nuci.
Tartele necoapte inca pot fi acum congelate.
Se coc timp de 12 minute (sau 20 daca au fost inghetate in prealabil).
Capacelele tartelor se vor umfla in vreme ce mijlocul va ramane moale.
Ornam cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Tiramisu cu lamaie
Pasca fara aluat
Cozonac de post
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post