Tarte cu capsuni

Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Se incorporeaza laptele apoi faina si praful de copt. Se ung cu grasime 8 forme mici de tarta,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 80g unt moale
  • 80 g zahar
  • un zahar vanilat
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamiie
  • 150 g faina
  • un praf de copt
  • 7 linguri de lapte
  • Umplutura: 50 g gem de capsuni
  • 300 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 50 ml lichior de oua
  • 500 g capsuni
  • 100 g fistic tocat

Mod de preparare

Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Se incorporeaza laptele apoi faina si praful de copt. Se ung cu grasime 8 forme mici de tarta, se pudreaza cu putina faina, se pune aluatul si se coace 25 min. Blaturile se lasa sa se raceasca putin apoi se scot pe un gratar. Se incalzeste putin gemul de capsuni si se repartizeaza deasupra blaturilor. Se lasa sa se raceasca complet. Intr-o cratita se pune la fiert laptele cu zaharul amestecind.amidonul se amesteca cu 2 linguri apa rece si se toarna peste lapte. Se lasa sa se ingroase. Se ia vasul de pe foc si se toarna incet lichiorul de oua. Se lasa sa se racoreasca crema. Blaturile se umplu cu crema si se repartizeaza deasupra capsunile. Se presara cu fistic.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide