Tarta tatin cu mere

Merele se spala, se curata de coaja, se scot cotoarele si se impart in doua si apoi fiecare jumatate se taie in 4 sau 5 felii. Imediat dupa taiere se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 mere
  • 60 g unt
  • 150 g zahar
  • 250 g aluat tip foietaj
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja, se scot cotoarele si se impart in doua si apoi fiecare jumatate se taie in 4 sau 5 felii. Imediat dupa taiere se stropesc cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Pregatim caramelul. Topim untul, adaugam zaharul si lasam sa fiarba, la foc mic, timp de 5 minute, pana capata o culoare maro. Aluatul se decupeaza dupa forma de tava pe care o avem. Se toarna peste aluat, in tava caramelul fierbinte, se aseaza feliile de mar, se presara scortisoara peste, se acopera cu o foaie de aluat si se baga la cuptor pentru cca 30 min.


Dupa ce se scoate din cuptor, se aseaza o farfurie intinsa sub tava si se rastoarna tarta.

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors