Tarta simpla cu pere

Se mixeaza intr-un castron laptele cu zaharul, ouale intregi, esenta. Se adauga faina + praful de copt si se mai amesteca 2-3 minute. Se toarna aluat

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr. faina + 1 lingurita praf de copt
  • 150 gr. unt la temperatura camerei
  • 100 gr. zahar
  • 125ml lapte batut
  • 2 oua
  • 50 gr. stafide
  • 1 compot pere
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se mixeaza intr-un castron laptele cu zaharul, ouale intregi, esenta. Se adauga faina + praful de copt si se mai amesteca 2-3 minute. Se toarna aluatul in forma de tarta si presara deasupra stafidele. Se pun perele bine stoarse de suc deasupra. Se da cam 35-40 min. la copt.
Rece se taie felii.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Fanta

Copiilor mei le place tare mult prajitura Fanta, iar de data aceasta am zis sa incerc si in varianta de tort. Au fost foarte...

Desert tort Fanta
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide