Blatul pufos de ciocolata cu arome de migdale, crema fina de mascarpone si fructele usor acrisoare formeaza o tarta absolut delicioasa!
Aceasta tarta se poate face si cu coacaze, asa cum specifica reteta originala, eu am facut-o cu afine pentru ca astea le aveam la indemana. Blatul iese pufos, chiar daca la ingrediente nu regasim praful de copt cu care suntem obisnuiti in general la blaturi. El creste foarte frumos. Din lipsa pricomigdalelor am folosit biscuiti integrali, insa sfatul meu este sa folositi neaparat fursecurile cu migdale. Blatul va avea o alta consistenta.
Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge fundul unei forme de tort cu diametru de 26 cm. Se topeste ciocolata in unt, in bain-marie. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar iar apoi se toarna ciocolata topita si fursecurile zdrobite. Se bate albusul spuma, se pune deasupra compozitiei si se inglobeaza. Se aseaza compozitia in forma si se coace in partea de mijloc a cuptorului timp de 25-30 de minute.
Se scoate si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie, apoi se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu sucul de portocale.
Se prepara compozitia de afine, adica amestecam fructele spalate si scurse cu zaharul pudra.
Crema: se amesteca smantana cu mascarpone, zahar tos si zahar vanilat, apoi asezam pe blat dupa ce am pus in jurul acestuia inelul formei in care am copt.
Deasupra se aseaza compozitia de fructe.
Se prepara glazura de gelatina din praf Tort Gelee, zahar si suc de afine. Se da in fiert, apoi lasam putin sa se racoreasca si turnam peste fructe.
Punem la frigider si lasam sa se intareasca.
Se indeparteaza inelul din jurul tartei si se orneaza pe margini cu frisca batuta (cui ii place frisca).
Reteta de Tarta mascarpone cu afine a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.
Serviti tarta cu mascarpone si afine dupa ce a stat la rece. O puteti pregati si cu alte fructe.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post