Tarta fina cu branza, mac si acoperis de bezea

Se framanta un aluat din toate ingredientele, eu am pus margarina care e mai moale si atunci am mai intrecut faina, sa zic inca vreo 100 de grame. Al

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • 65 gr unt sau margarina
  • o lingurita praf de copt
  • 65 gr. zahar
  • 1 ou
  • 150 gr faina
  • iar daca mai e nevoie
  • se mai adauga
  • UMPLUTURA:
  • 3 oua
  • 500 gr. branza de vaci
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 150 ml. ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • sucul de la o lamaie
  • 175 gr. zahar
  • eu am mai pus pentru aspect 40 gr. mac

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele, eu am pus margarina care e mai moale si atunci am mai intrecut faina, sa zic inca vreo 100 de grame. Aluatul se da la frigider pentru 30 de minute.

Umplutura:

Se separa 2 oua. Separat intr-un castron, se amesteca: branza cu uleiul, 175 gr. zahar, zaharul vanilat si sucul de lamaie. Apoi se adauga praful de budinca, laptele, 2 galbenusuri si un ou intreg. Se amesteca bine-bine, si din compozitia asta am luat separat un polonic de maglavais in care am pus cam 40 gr. mac.

Am uns forma de tarta cu putin ulei, am pudrat cu faina si am intins frumos aluatul.

Peste care am intins frumos compozitia cu mac si peste care am rasturnat compozitia de branza simpla.

Si la cuptor cu ea la o temperatura de vreo 200 grade la inceput, apoi am scazut la 170-18, pentru vreo 40 de minute.

Intre timp, am mixat cele 2 albusuri ramase cu 50 grame zahar pudra, iar compozitia de bezea am imprastiat-o la nimereala peste tarta scoasa din cuptor, am presurat niste stafide si la cuptor pentru inca vreo 10 minute pana se rumeneste bezeaua.

Si ca sa iasa buburuzi de sirop din bezea, adica sa apara roua, se acopera tarta cat este fierbinte cu o cupola din plasic, pana se raceste complet.


Se lasa la racit, iar apoi taiat felii se poate servi alaturi de o ceasca de cafea la desert.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide