Se framanta un aluat din toate ingredientele, eu am pus margarina care e mai moale si atunci am mai intrecut faina, sa zic inca vreo 100 de grame. Al
Se framanta un aluat din toate ingredientele, eu am pus margarina care e mai moale si atunci am mai intrecut faina, sa zic inca vreo 100 de grame. Aluatul se da la frigider pentru 30 de minute.
Umplutura:
Se separa 2 oua. Separat intr-un castron, se amesteca: branza cu uleiul, 175 gr. zahar, zaharul vanilat si sucul de lamaie. Apoi se adauga praful de budinca, laptele, 2 galbenusuri si un ou intreg. Se amesteca bine-bine, si din compozitia asta am luat separat un polonic de maglavais in care am pus cam 40 gr. mac.
Am uns forma de tarta cu putin ulei, am pudrat cu faina si am intins frumos aluatul.
Peste care am intins frumos compozitia cu mac si peste care am rasturnat compozitia de branza simpla.
Si la cuptor cu ea la o temperatura de vreo 200 grade la inceput, apoi am scazut la 170-18, pentru vreo 40 de minute.
Intre timp, am mixat cele 2 albusuri ramase cu 50 grame zahar pudra, iar compozitia de bezea am imprastiat-o la nimereala peste tarta scoasa din cuptor, am presurat niste stafide si la cuptor pentru inca vreo 10 minute pana se rumeneste bezeaua.
Si ca sa iasa buburuzi de sirop din bezea, adica sa apara roua, se acopera tarta cat este fierbinte cu o cupola din plasic, pana se raceste complet.
Se lasa la racit, iar apoi taiat felii se poate servi alaturi de o ceasca de cafea la desert.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post