Tarta cu pere si migdale este foarte gustoasa. Pentru aceasta prajitura trebuie sa pregatiti mai intai un aluat fraged de tarta.
Tarta cu pere si migdale este foarte gustoasa. Pentru aceasta prajitura trebuie sa pregatiti mai intai umplutura.
Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si smantana si se mixeaza pana se obtine un sos cremos, uniform.
Pentru blat se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana devin o crema omogena. Se adauga faina si sarea, iar la final laptele. Aluatul obtinut se pune intinde in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 5-6 minute in cuptorul deja incins. Se scoate tava si se aseaza perele, curatate de coaja si taiate in felii. Deasupra se toarna sosul de smantana si se presara stafide si fulgi de migdale. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 20-25 minute.
Tarta cu pere si migdale se serveste ca desert impreuna cu o ceasca de cafea ori un pahar de coniac.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post