1. Se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina pana se obtine un dreptunghi de 3 mm grosime, sau o forma rotunda de tarta cu diametrul
1. Se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina pana se obtine un dreptunghi de 3 mm grosime, sau o forma rotunda de tarta cu diametrul de 24 cm.
2. Se inteapa aluatul cu o furculita si se lasa sa se stea 20 minute. Intre timp se incinge cuptorul la 160 grade Celsius.
3. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se coace 20 minute pana cand aluatul capata o culoare aurie.
4. Se unge aluatul cu albus apoi se intoarce si se mai lasa in cuptor inca 2 minute. Se scoate si se lasa la racorit.
5. Se taie fiecare piersica in 6 bucati.
6. Se incalzesc intr-o cratita mare la foc mediu vinul, zaharul, sucul de lamaie si 100 ml de apa pana cand zaharul s-a dizolvat complet.
7. Se da in clocot, se da flacara pe mic si se adauga bucatile de piersica.
8. Se lasa la clocotit aproximativ 10 minute, pana cand piersicile s-au inmuiat.
9. Se scot piersicile si se lasa la racorit. Se fierbe restul de sirop pana cand raman aproximativ 6-8 linguri de lichid.
10. Pentru umplutura: se toaca marunt migdalele si alunele.
11. Se bat cu mixerul untul si zaharul pana se obtine o crema.
12. Se toarna treptat ouale batute, amestecand cu grija.
13. Se presara migdalele si alunele tocate, faina si coaja de lamaie si se amesteca pana cand toate ingredientele sunt omogenizate.
14. Se rastoarna umplutura peste tarta si se niveleaza. Se aranjeaza deasupra bucatile de piersica si se da la cuptor 30 minute pana cad se rumeneste tarta.
15. Dupa ce se scoate din cuptor, tarta se unge cu sirop.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post