Tarta de mere rasturnata, aceasta prajitura cu mere, este delicioasa si foarte usor de preparat. Este o prajitura de casa foarte usor de preparat, numai buna de incercat.
Se curata merele de coaja si samburi, se taie in sfarturi si se stropesc cu suc de lamaie. Se incinge cuptorul la 180 grade celsius si se tapeteaza cu hartie o forma rotunda cu diametrul de 22cm. Se pune la foc mic mierea impreuna cu 150g zahar, zaharul vanilat, scortisoara si cuisoarele macinate. Compozitia astfel formata se toarna in tava si se uniformizeaza. Deasupra se aranjeaza sferturile de mere.
Se bat 150g de unt cu 150g de zahar, vf de sare si coaja de lamaie. Se mixeaza pana cand devine o spuma, apoi se adauga cele doua oua pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina de malai grisata amestecata cu praful de copt. Turnam acest aluat peste feliile de mere si bagam prajitura cu mere la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Prajitura rasturnata cu mere se rastoarna dupa ce o lasam putin sa se odihneasca. Se poate servi atat rece cat si calda cu frisca.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post