Tarta de mere

Se amesteca faina cu uleiul, oul, sarea, vanilia si praful de copt, dizolvat in lapte. Se framanta un aluat, se intinde o foaie rotunda si se pune in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 mere
  • 1 ou

Mod de preparare

Se amesteca faina cu uleiul, oul, sarea, vanilia si praful de copt, dizolvat in lapte. Se framanta un aluat, se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta tapetata. Se ridica aluatul pe marginea formei. Se curata merele si se taie felii. Se freaca untul cu zaharul si se adauga oul si feliile de mere. Se amesteca si se toarna compozitia peste aluat, se coace la foc mare, timp de 35 de minute dupa care se scoate din forma.

Se serveste pudrata cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Tarta cu zmeura si branza dulce

Tarta cu caise si smantana

Tarta de capsuni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide