Tarta de lamaie

Baza la tarta se face din 25 de biscuiti razuiti amestecati cu unt sau aluat frantuzesc sau baze de tarte. Se amesteca biscuitii facut praf cu unt si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • o cutie de lapte condensat de 750g
  • 1 lingura de faina
  • zeama de la 2 lamai
  • coaja de la o lamaie razuita
  • 3 linguri de zahar

Mod de preparare

Baza la tarta se face din 25 de biscuiti razuiti amestecati cu unt sau aluat frantuzesc sau baze de tarte. Se amesteca biscuitii facut praf cu unt si se pune pe fundul unei tavi de tarta si pe peretii acesteia cam 2 centimetri (crema trebuie sa ramana inauntru). Se separa galbenusurile de albusuri. Se amesteca galbenusurile cu laptele condensat, faina, zeama de lamaie si coaja de la o lamiie si se bate bine. Se toarna rezultatul ca o crema peste baza de tarta si se baga la cuptorul deja incalzit la 180º vreo 15 minute. Intre timp se bat albusurile spuma si se pun cele 3 linguri de zahar. Dupa 15 minute se acopera tarta cu bezeaua rezultanta si se baga din nou la cuptor pina se face bezeaua aurie. Se scoate, se raceste, se baga la frigider.


Se serveste rece. Reteta Tarta de Lamaie a fost propusa de Lusi pe forum culinar.ro

Alte retete cu lamaie gasiti aici:

Tiramisu cu lamaie,

Tort de lamaie usor si delicios,

Tort cu lamaie

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada din piept de pui

Un mezel sanatos de casa pe care vi-l recomand alaturi de o salata de cruditati mai ales acum pe perioada verii!

Rulada din piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide