Tarta de inghetata si fructe

Tarta cu inghetata si fructe proaspete este un desert delicios de vara. Foarte usor de preparat, poate fi adaptata cu usurinta dupa gusturile fiecaruia.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat de tarta
  • 100 gr sirop de zahar
  • 800 gr inghetata de fructe
  • capsuni
  • 2 caise
  • 1 piersica
  • 3 prune
  • 3 felii de ananas
  • 1 mar verde
  • 1 paharel de rom

Mod de preparare

Blatul de tarta se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu siropul forma din zahar si rom, dupa care se umple uniform cu inghetata de fructe sau vanilie.

Blatul astfel pregatit, se pune la congelator pana in momentul servirii. intre timp se pregatesc fructele. Se curata merele de casuta de samburi si se taie cubulete sau felii subtiri. Se procedeaza la fel cu restul fructelor. daca sunt proaspete, s eindeparteaza samburii sau coaja, iar daca sunt din compot, se scurg de zeama, dupa care fructele sunt taiate bucatele sau felii subtiri. Exact in momentul servirii, se aseaza deasupra tartei, avand grija sa fie frumos distribuite pe toata suprafata prajiturii.


Tarta cu inghetata si fructe proaspete se serveste imediat pentru a nu se decongela inghetata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide