1. Se pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste firmiturile de biscuiti
1. Se pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste firmiturile de biscuiti si se amesteca.
2. ”Aluatul” se preseaza intr-o forma cu margini detasabile, de circa 25 cm in diametru.
3. Se coace blatul circa 10 minute.
4. Galbenusurile si zaharul pentru umplutura se pun intr-o cratita. pe foc mic. Se adauga coaja de portocala si 1 dl din smintina de frisca. Se fierbe la foc mic pina cind compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
5. Se fierbe restul de smintina (3 dl). Se ia cratita de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele mici. Se amesteca pina se obtine o crema fina.
6. In crema de ciocolata se adauga crema din galbenusuri, putin cite putin, amestecind continuu.
7. Se intinde un strat subtire din crema peste aluat, deasupra se pune un start din felii de banane, se toarna restul de crema deasupra.
8. Se lasa la frigider citeva ore sa se intareasca.
9. Se desface usor marginea formei si se garniseste tarta cu felii de portocala.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post