Se face intr-un vas o ciulama din smantana, unt si ou. Se tine pe foc pana se topeste untul, amestecand mereu. Rece, se amesteca cu faina. Se face di
Se face intr-un vas o ciulama din smantana, unt si ou. Se tine pe foc pana se topeste untul, amestecand mereu. Rece, se amesteca cu faina. Se face din ingredientele indicate, un aluat care se framanta usor, cu podul palmei si apoi se da la rece. Se inteapa foaia cu furculita. Se unge iar cu ou, se presara din nou zahar si bucatele de unt. Se pune tarta in cuptor, la foc moderat, timp de 35 de minute si se supravegheaza coacerea, deoarece se arde foarte usor.
Se scoate forma cand s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura Negresa
Prajitura olandeza cu fructe
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post