Tarta cu visine si crema

Tarta cu visine si crema este o prajitura delicioasa si racoroasa. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de 1,5 kg de visine.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg visine fara samburi
  • Aluat:
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 5oo g faina
  • 4 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • Crema frangipane:
  • 75 g unt
  • 75 g zahar
  • 75 g pudra de migdale
  • 1 ou.

Mod de preparare

Tarta cu visine si crema este o prajitura delicioasa si racoroasa. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa pregatiti si o crema frangipane. Despre aceasta crema trebuie sa stiti ca este o crema de migdale, folosita in bucataria frantuzeasca. Este potrivita pentru multe retete de tarte cu fructe.

Crema frangipane:

3


Migdalele se rumenesc un pic cuptor, apoi se macina pana devin o pudra. Se mixeaza bine untul cu zaharul si pudra obtinuta din migdale. Se pune apoi oul si se omogenizeaza. Crema frangipane se lasa la rece cateva ore.

 

Aluat:

3

 

Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusurile pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.
Se unge o tava de tarta, cu ulei si se tapeteaza cu faina. (Diametru tava- 30 cm). Se intinde aluatul in tava, se toarna crema si se niveleaza. Deasupra se repartizeaza visinele. Se coace in cuptorul deja incalzit, timp de 25-30 minute.


Tarta cu visine si crema frangipane, este foarte buna servita rece, alaturi de o cupa cu inghetata.
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel

Pot fi servite la mic dejun aceste chifle umplute, dar pot fi luate si la pachet. Sunt gustoase, asa crocante la exterior,...

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala