Tarta cu visine si bezea

Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie, macul, praful de copt stins in zeama de lamaie si faina. Framantam bin

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar
  • o jumatate lingurita cu praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri cu mac
  • esenta de vanilie
  • faina 12-15 linguri
  • 6 linguri pesmet
  • Pentru umplutura:
  • 500 g visine
  • o jumatate cana zahar
  • o jumatate cana apa
  • 4 linguri gris
  • Pentru decor:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • sirop de visine

Mod de preparare

Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie, macul, praful de copt stins in zeama de lamaie

si faina.

Framantam bine sa ne iasa un aluat mai moale, nu foarte vartos

pe care il vom intinde si il vom pune intr-o forma unsa cu ulei si

tapetata cu faina.

Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita. Dam forma la cuptor pentru 6-7 minute sa se coaca doar pe jumatate.

Pentru umplutura:

Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza

un sirop gros, in care vom adauga visinele -fara samburi.

Oprim focul si lasam visinele sa se raceasca in sirop. Dupa ce s-au racit le scoatem, le scurgem bine si le amestecam cu grisul.

Pentru decor:

Batem bine albusurile cu zaharul si esenta pana obtinem bezeaua.

Scoatem forma din cuptor, presaram 3 linguri cu pesmet, adaugam amestecul de visine, presaram din nou 3 linguri cu pesmet iar deasupra repartizam bezeaua. Bagam din nou tarta la cuptor,

pentru inca 20-25 minute la foc mic, avand grija sa nu ardem

bezeaua.

Siropul in care am tinut visinile il punem din nou pe foc si il lasam sa fiarba pana se ingroasa bine. Dupa ce scoatem tarta din cuptor,

o lasam sa se raceasca si o stropim cu siropul de visine.

Taiem tarta cu un cutit inmuiat mereu in apa rece.
Alte dulciuri retete recomandate:

Salata de portocale

Prajitura cu visine

Ciocolata de casa

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide