Tarta cu visine

Se pregateste un aluat pentru tarte dulci. Se curata de samburi visinele, apoi se presara cu 150 gr zahar si se lasa la scurs cateva ore. Se presara

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat pentru tarte dulci
  • Pentru umplutura:
  • 750 gr visine
  • 250 gr zahar
  • 2 oua
  • 100 gr miez de nuca
  • 50 gr pesmet alb
  • 30 gr unt
  • scortisoara

Mod de preparare

Se pregateste un aluat pentru tarte dulci. Se curata de samburi visinele, apoi se presara cu 150 gr zahar si se lasa la scurs cateva ore. Se presara aluatul de tarat cu pesmet, se asaza in el visinele si se toarna peste ele o compozitie formata din galbenusuri frecate cu zahar, amestecate apoi cu miezul de nuca, scortisoara si la urma albusurile batute spuma. Se amesteca cu putina zeama scursa de la visine si se toarna peste visinele din tarta. Se introduce tarta in cuptor si se lasa la copt, 30-40 de minute.


Cand e gata se lasa putin la racit, dupa care se poate pudra cu zahar vanilat. Alte retete de dulciuri:

Prajitura televizor Cozonac moldovenesc Ciocolata de casa

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide