Tarta cu struguri

Se bat albusurile cu zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar,coaja de lamaie si extarctul de vanilie, si se adauga la albusuril

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g struguri fara samburi(cei pt. stafide)
  • 5 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
  • extract de vanilie
  • ceva coaja de lamaie
  • 1 lingura rasa praf de copt
  • 1 budinca vanilie(care se prepara dupa instructiunile de pe plic)
  • gelatina de acoperit strugurii(se prepara dupa instructiunile de pe plic)
  • 2-3 linguri de apa rece

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar,coaja de lamaie si extarctul de vanilie, si se adauga la albusurile batute spuma,se amesteca.

Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza usor in compozitia de mai sus. Se pun 2-3 linguri de apa rece in aluat si se amesteca usor, mai departe.

Ungeti o tava cu margarina si tapetati cu faina,turnati aluatul in tava.Luati cam o mana plina din strugurii spalati si uscati si presarati peste aluat .Se da la cuptor la 160gC-170gC, timp de 35 minute(faceti test cu scobitoarea).

Se scoate blatul si se lasa la racit, pe un gratar.

Intre timp se prepara budinca.

Cand blatul e rece, se toarna budinca peste el(nu trebuie sa o folositi toata), un strat subtire,atat cat sa fixeze boabele de struguri.

Strugurii se pun peste budinca.

Acum preparati gelatina, asa calda se pune peste struguri.

Eu am pus cu o lingura,am inceput din mijlocul tartei.
Pofta buna!

Reteta Tarta cu struguri a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de tarte gasiti aici:

Tarta cu ciocolata,

Tarta cu mere si crema de vanilie,

Tarta cu mere si chec de lamiie

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tortulet Primavara Capricioasa

Recunosc ca-mi plac provocarile, astea ma tin in priza, imi produc adrenalina, asa ca am acceptat treaba asta cu Dr. Oetker,...

Tortulet Primavara Capricioasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide