Tarta cu rubarba si bezea este o prajitura delicioasa de vara. Pentru aceasta reteta de tarta aveti nevoie de 300 g rubarba.
Tarta cu rubarba si bezea este o prajitura delicioasa de vara. Pentru aceasta reteta de tarta se pregateste intai aluatul. Galbenusurile se amesteca cu zahar si unt si dupa ce acestea s-au omogenizat bine se adauga si faina, iar apoi laptele. Aluatul astfel rezultat seinveleste in folie si se pune in frigider pentru o jumatate de ora.
Cat timp aluatul se odihmeste se spala si se curata tijele de rubarba, dupa care se taie rondele subtiri. Se amesteca apa cu zaharul si se fierb 5 minute, se adauga rubarba, esenta de vanilie si se mai lasa pe foc 2-3 minute. Se topeste gelatina pe baie de aburi si se adauga peste amestecul cu rubarba. Se lasa sa se raceasca.
Pentru bezea nu trebuie decat sa bateti tare albusurile ci zahar si cu vanilie.
La asamblare ungeti tava cu ulei si captusiti-o cu faina. Aluatul intins subtire se pune in tava so se inteapa din loc in loc. puneti apoi umplutura cu rubarba si dati la cuptor pentru 20 minute. Se aseaza deasupra bezeaua si se mai coace inca 5-10 minute.
Tarta cu rubarba si bezea se lasa sa se raceasca si se taie cu cutitul trecut tot timpul prin apa rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post