Pentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta
Pentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta bine, sa iasa un aluat mai moale, care se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pana se pregatesc prunele. Pentru umplutura spalam prunele, se indeparteaza coditele si samburii, apoi se taie in felii. Se pun intr-un vas si se amesteca cu zahar, gris, scortisoara si cardamom.
Se scoate aluatul de la frigider. Se intinde o foaie care se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetatata cu faina. Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se presara pesmetul.
Se aseaza umplutura de prune si se da tarta la cuptor pentru 10 minute. Trecem la bezea. Pentru asta se bat albusurile cu zaharul si se adauga esenta. Dupa cele 10 minute se scoate tarta din cuptor si
se intinde bezeaua deasupra. Se mai coace inca 10-15 minute.
Se serveste rece, pudrata cu scortisoara.
Alte retete de prajituri recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post