Tarta cu prune

Se face un aluat sfaramicios, se lasa sa se odihneasca 1 ora si se intinde o foaie groasa de 5 mm care se pune apoi in tava unsa cu unt. Se inteapa c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana
  • 75 gr zahar
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr prune
  • 100 gr zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Se face un aluat sfaramicios, se lasa sa se odihneasca 1 ora si se intinde o foaie groasa de 5 mm care se pune apoi in tava unsa cu unt. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se spala prunele, se scot samburii, se taie in jumatate si se acopera aluatul cu ele. Se pudreaza cu zahar amestecat cu scortisoara si se da tarta la cuptor, la foc potrivit, timp de 40 de minute sa se coaca.

Se scoate tarta din tava si se mai pudreaza cu putin zahar. Alte retete de dulciuri:

Tarta cu caise

Tarta cu branza dulce si capsuni

Tarta cu mere

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide