Pentru aluat amestecam toate ingredientele bine cu robotul pina avem o coca fina si elastica. Punem fructele din compot in sita sa fie fara zeama si
Pentru aluat amestecam toate ingredientele bine cu robotul pina avem o coca fina si elastica.
Punem fructele din compot in sita sa fie fara zeama si pregatim umplutura de mac.
Macul, zaharul si laptele se dau in clocot si se lasa sa se raceasca bine.
Se bat apoi albusele+oul intreg si la final punem si compozitia de mac.
eu am pus si cateva stafide, rezulta ceva destul de subtire.
Forma de tarta se unge si pudreaza cu faina si se intinde aluatul in ea.
Se inteapa de mai multe ori cu furculita.
Asezam jumatatile de piersici peste aluat, cu partea bombata in sus.
Se toarna deasupra amestecul de mac si se pune tarta la cuptor 10 min la 185 grade(cuptorul incalzit inainte).
Pregatim firimiturile:frecam intre palme faina+macul untul si zaharul pina rezulta un aluat ca niste firimituri.
Se presara firimiturile cat mai uniform peste tarta scoasa din cuptor si apoi se mai coace vreo 35-40min la 180grade(incercati mai bine cu scobitoarea). Se lasa apoi sa se raceasca.
Pofta buna!
Reteta Tarta cu piersici si mac a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro
Alte retete de tarte gasiti aici:
Tarta cu ciocolata,
Tarta cu mere si crema de vanilie,
Tarta cu mere si chec de lamiie
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post