Tarta cu piersici si crema de vanilie

Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare, pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200g faina
  • 1 ou
  • 100g unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250ml lapte
  • 250ml frisca lichida
  • 45g amidon
  • 3 oua mijlocii
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 60g unt
  • 50g zahar alb
  • 50g zahar brun
  • Fructe:
  • 4 piersici mijlocii
  • 15g unt
  • 1 lingura zahar alb
  • Glazura:
  • 2 oua
  • 40g zahar pudra
  • ½ ceasca frisca lichida
  • 1 ½ lingura amidon
  • 60g ciocolata neagra

Mod de preparare

Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare, pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se scoate, se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider, minim 30 minute.

Pentru crema se masoara frisca lichida si laptele. Din lapte se opreste o cantitate mica pe care o amestecam bine cu ouale si amidonul. Se pun intr-o cratita untul, zaharul, frisca lichida, restul de lapte si zaharul vanilat si se dau in fiert. Se ia cratita de pe foc si se adauga compozitia cu ou si amidon. Se amesteca bine pana se intareste, eventual se mai tine putin pe foc, amestecand continuu.

Se pune la racit, in apa rece. Fructele se decojesc, se taie bucati si se calesc in unt si o lingura de zahar alb, pana se inmoaie putin si se evapora apa. Se pun apoi intr-o strecuratoare si se lasa la racit

Se pregateste glazura: se bat spuma ouale cu zaharul pudra, se adauga frisca lichida si amidonul, iar apoi se pune deoparte.

Se topeste ciocolata, se asaza blatul in forma si se asaza un strat de ciocolata peste blat. Se da la frigider , 2-3 minute, ca sa se intareasca ciocolata. Se bate crema de vanilie cu mixerul, la turatie mare, pentru omogenizare si se asaza pe blat. Peste crema se pun fructele (care intre timp s-au scurs de zeama), iar deasupra se toarna glazura. Aranjam marginile aluatului cu o furculita, iar in final se da tarta la cuptor, la foc mic.

Se poate servi cu frisca, sos de fructe sau pur si simplu la cafea

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Mini Pancakes cu Miere si Fructe

De obicei, dimineața, torn repede cafea în thermos și am fugit. Însă ador diminețile de weekend când...

Mini Pancakes cu Miere si Fructe
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide